Het Goede Gebeuren met Tariq

Het was op een warme morgen in de nazomer van 2014. Voor Tariq en zijn vrienden was het tijd voor een ontbijt. Dus togen zij allen gehuld in een djellaba naar de supermarkt. Niets bijzonders in een stad als Rotterdam, ware het niet dat alle jongens groot en blond waren behalve Tariq. Het hart van Uw reporter maakte een sprong van blijdschap bij het zien van zoveel verbroedering. Zij kon het niet laten de vrienden aan te spreken. Veel verder dan "wauw", en "wat zien jullie er mooi uit" kwam zij niet. Tariq legde snel een verklaring af. Dit waren zijn schoolvrienden uit Bergen op Zoom en zij hadden bij hem gelogeerd. Traditiegetrouw sliepen zij in Marokkaanse dracht. Overenthousiast en toch ook een beetje overrompeld drukte zij het visitekaartje van Het Goede Gebeuren in de handen van Tariq. In de hoop nog eens van hem te vernemen of een mooie foto van de mannen in djellaba te kunnen ontvangen. 

Tot haar grote verrassing schreef Tariq enkele weken later zelf een bericht. Hij wilde eens kennismaken en heel misschien kon hij ook wel iets voor Het Goede Gebeuren betekenen. Tariq is een ijverige student psychologie, maar buiten zijn drukke studie om wilde hij best ambassadeur zijn. Door omstandigheden duurde het nog best een poos voordat de daadwerkelijke afspraak tot stand kwam, maar het gebeurde. Vorige week bij een kopje koffie en met het gehele team, inclusief mascotte!