Bassie, de ultieme dwarsdenker

Afgelopen vrijdag mocht Het Goede Gebeuren een minuut op de zeepkist staan in Arminius, tijdens een bijeenkomst Dwarsdenken. Namens mijn compagnons zou ik een minuut lang de aanwezigen vertellen van ons mooie initiatief ter bevordering van een Vriendelijk Rotterdam. Ik had mijn betoogje op een handgeschreven briefje in mijn tas, en had thuis geoefend met de stopwatch. Zodat er niets fout kon gaan. Met mijn vrijkaart in de hand en vol vertrouwen betrad ik de gewezen kerk op zoek naar een plaatsje. Maar al snel viel mijn oog op een klein baasje, tonnetje rond in een grijs, glimmend pak. Ik wreef nog eens in mijn ogen want deze figuur had ik hier nou nooooit verwacht. Maar szerieus, het was Bassie! Bassie van Adriaan! Wat doet hij hier nou??? Razendsnel groef ik mijn herinneringen op aan die jeugdserie die te flauw voor woorden was, althans dat vond ik, zeer wijs voor mijn leeftijd. Zou hij ooit zijn uitgeroepen tot de Dwarste Clown van Nederland, had hij een act in petto voor vanavond of was hij simpelweg verdwaald? Aan de overkant van de straat was de Parade zojuist geopend! Na een onderhoudend programma kwam het verlossende antwoord gelukkig van Bassie zelf. Hij was uitgenodigd door een vriend, maarrrrrrr wat hem aanging was de avond een typisch geval van 'condomologie'; onvruchtbaar gelul. Om vervolgens direct over te gaan op de aanwezigheid van Polen die alle baantjes inpikken. En oja, en hij werd ook nog volgende week 80